Ραδιοσυχνότητες με παλλόμενο μαγνητικό πεδίο – το ”νέο θερμάζ”

Ραδιοσυχνότητες με παλλόμενο μαγνητικό πεδίο – το ”νέο θερμάζ”

Η γήρανση αποτελεί μια φυσική διεργασία την οποία, δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Φυσικά, όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ή να καθυστερήσουμε τα σημάδια της. Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση βοηθούν σε αυτό, αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν επαρκούν. Η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί φωτογήρανση και μια σειρά ιστολογικών αλλαγών στο δέρμα, γνωστή σαν ελάστωση. Επίσης, οι γονιδιακές καταβολές σε ορισμένα άτομα κάνουν πολύ δύσκολη την απώλεια λίπους από συγκεκριμένες περιοχές. 

Η αγορά βρίθει προϊόντων, όπως κρέμες, ορούς, συμπληρώματα και συσκευές, που υπόσχονται σύσφιξη του δέρματος, εξάλειψη της κυτταρίτιδας και αδυνάτισμα. Στην πραγματικότητα, η αποτελεσματικότητα των προϊόντων αυτών είναι ελάχιστη. Η πλαστική χειρουργική μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν και να αλλάξουν την εμφάνισή τους χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάποιο χειρουργείο. Η λύση είναι η μη επεμβατική θεραπεία με ραδιοσυχνότητες.  

Τι είναι οι ραδιοσυχνότητες;

Οι ραδιοσυχνότητες RF αποτελούν μία μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς, η οποία δεν απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο αποθεραπείας, είναι απολύτως ασφαλής, ενώ το κόστος της είναι μικρότερο έναντι ενός χειρουργείου αισθητικής επέμβασης.  Αποτελεί την ιδανική εναλλακτική λύση για όσους το χειρουργείο δεν περιλαμβάνεται στις επιλογές τους. 

Οι ραδιοσυχνότητες RF μπορούν να εξαλείψουν τη χαλάρωση, να βελτιώσουν την υφή του δέρματος, να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα και να συμβάλλουν στην απώλεια πόντων στον κορμό, τα άκρα, το πρόσωπο και το λαιμό. 

Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και χρησιμοποιούνται πάνω από μια δεκαετία. Όμως πρόσφατα η εξέλιξή τους επέτρεψε την ασφαλή και άνετη εφαρμογή τους, σε όλα τα σημεία του σώματος, χωρίς τις παρενέργειες που χαρακτήριζαν τις παλαιότερες γενεές μηχανημάτων, όπως για παράδειγμα τον έντονο ερεθισμό του δέρματος, τη δυσκολία διείσδυσης της ενέργειας στο κατώτερο χόριο και το υποδόριο, την πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια θεραπείας, κλπ.

Πώς λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες RF; 

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ραδιοσυχνότητας (RF) με ένα ισχυρό παλλόμενο μαγνητικό πεδίο (Pulsed Magnetic Field- PMF), ώστε να ανέβει η θερμοκρασία των ιστών σε ένα επίπεδο που εμείς επιλέγουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον ερεθισμό των κυττάρων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και πρωτεογλυκανών. Αυτά αποτελούν τα στοιχεία που είναι υπεύθυνα για την σφριγηλότητα και λάμψη του νεανικού δέρματος.

Ταυτόχρονα, η στοχευμένη ποσότητα της ενέργειας στα κύτταρα της λιπώδους στοιβάδας, επιταχύνει τη λιποδιάλυση και προκαλεί αλλαγές της δομής του δικτύου πρωτεϊνών που τα περιβάλουν και τα στηρίζουν, προκαλώντας σταδιακά την απώλεια πόντων και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επίδραση της συγκεκριμένης θεραπείας δεν έχει τη δραματική αλλαγή που επιτυγχάνεται με μια χειρουργική επέμβαση, αλλά έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της ευκολίας, της μη απώλειας των επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων του ασθενούς, της ασφάλειας και του χαμηλού κόστους. 

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF δρα επίσης εξαιρετικά καλά μετά από λιποαναρρόφηση, βοηθώντας και επιταχύνοντας τη σύσφιξη και το «μάζεμα» του δέρματος, που είναι απαραίτητα για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Η δράση αυτή είναι σημαντικότερη, σε περίπτωση που η λιποαναρρόφηση πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερες ηλικίες, λόγω της μειωμένης ικανότητας του δέρματος να σφίξει, συντομεύοντας σημαντικά το χρονικό διάστημα για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος. 

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η θεραπεία;

Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα. Οι ραδιοσυχνότητες προσώπου και οι ραδιοσυχνότητες σώματος αν και έχουν διαφορετικούς στόχους, μπορούν να προσφέρουν εξίσου θεαματικά αποτελέσματα. Υπάρχουν προγράμματα για θεραπεία ολόκληρου του προσώπου, του λαιμού, της κοιλιάς, των γλουτών, των μηρών και των βραχιόνων.

Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να επιτύχει σύσφιξη προσώπου σε όλα τα σημεία που παρουσιάζουν χαλάρωση. Μεταξύ αυτών είναι το μέτωπο, τα βλέφαρα, τα ζυγωματικά, τα μάγουλα, ο λαιμός και το ντεκολτέ. Επίσης, είναι υπεύθυνη για τη διάσπαση του λίπους σε περιοχές όπου υπάρχει συσσώρευση και τοπικό πάχος, όπως η κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης, οι γλουτοί, η πλάτη, τα μπράτσα, οι μηροί, το διπλοσάγονο, αλλά και το στήθος στους άντρες στην περίπτωση της γυναικομαστίας. 

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για τη θεραπεία;

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF είναι ιδανική για άντρες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τοπικό πάχος το οποίο δεν υποχωρεί με διατροφή και άσκηση, παρουσιάζουν χαλάρωση δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και σώμα, έχουν «κοιλίτσα» και «ψωμάκια» και θέλουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία μιας λιποαναρρόφησης. Επίσης, η θεραπεία είναι κατάλληλη για άντρες που υποφέρουν από γυναικομαστία και γυναίκες που παρουσιάζουν τοπικό πάχος εξαιτίας της εμμηνόπαυσης. 

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Κατά τη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF χρησιμοποιούνται πρωτόκολλα θεραπείας ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και οι συνεδρίες που είναι απαραίτητες κυμαίνονται από 4-6 συνήθως και σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις έως 8. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η δράση της κάθε θεραπείας συνεχίζεται για αρκετές εβδομάδες μετά το πέρας της, δίνοντας το τελικό αποτέλεσμα μετά από 2-3 μήνες. 

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

Το κόστος της θεραπείας ποικίλει ανά περίπτωση και εξαρτάται από παράγοντες όπως ο αριθμός των συνεδριών, η δυσκολία του περιστατικού,  ο αριθμός των περιοχών στις οποίες θα γίνει η θεραπεία κλπ. Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός, αφού προβεί στην απαραίτητη κλινική εξέταση και λήψη του ιστορικού σας, θα σας προτείνει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας που θα είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας.