Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική

Ο βραχίονας, είναι ένα από τα ανατομικά σημεία του σώματος, που είναι ορατά, μόνο τους θερινούς μήνες που η ένδυση είναι ελαφριά. Γι ‘αυτό ίσως και δεν έχει δοθεί τόση σημασία σε δυσμορφίες μικρού βαθμού.

Συχνά προβλήματα που παρατηρούμε σε βραχίονες, είναι: τοπική λιποδυστροφία όπου υπάρχει, κληρονομικά, υπερβολικό λίπος στην περιοχή, (πχ. Βarbara Bush) και σε μεγαλύτερες ηλικίες ή σε περιπτώσεις μαζικής απώλειας σωματικού βάρους, χαλάρωση.

Έχει παρατηρηθεί ότι, σε περιπτώσεις υπερβολικής χαλάρωσης, η/ο ενδιαφερόμενος που μπορεί να έχει επίσης χαλάρωση και σε άλλα σημεία του σώματος (μαστός, κοιλιά, γλουτοί, μηροί, κλπ) , δίνει προτεραιότητα στην διόρθωση της δυσμορφίας των βραχιόνων πρώτα, παρά των υπολοίπων στοιχείων, δηλωτικό της υψηλής αξιολόγησης του προβλήματος!

Οι λύσεις που προσφέρει η Πλαστική χειρουργική, εφαρμόζονται κατά περίπτωση και συγκεκριμένα:

1) σε απλή λιποδυστροφία, γίνεται απλή λιποαναρρόφηση.

2) Σε περιπτώσεις μικρού βαθμού χαλάρωσης, μπορεί να γίνει πλαστική με σχετικά μικρή και μη ιδιαίτερα εμφανή τομή μέσα στη μασχάλη (σε συνδυασμό και με λιποαναρρόφηση, αν χρειάζεται).

3) Σε μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωση, γίνεται πλαστική με πλήρη αφαίρεση του περισσευούμενου δερματολιπώδους ιστού, με τομή από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, η οποία κρύβεται μεν, στο κάτω (οπίσθιο) μέρος που υπάρχει η αλλαγή χρώματος μεταξύ του λευκού χρώματος της έσω πλευράς και του σκουρότερου της οπίσθιας, παραμένει όμως για πάντα.

Θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά λοιπόν, το θέμα της μετεγχειρητικής ουλής, προεγχειρητικά με τον ενδιαφερόμενο, και ο Πλαστικός χειρουργός να τον βοηθήσει ειλικρινά στην απόφαση της επέμβασης, ζυγίζοντας το βαθμό του προβλήματος με την αναγκαστική ύπαρξη ουλής και να τον παροτρύνει, μόνο αν και ό ίδιος θα την συνιστούσε στον εαυτό του.