Κοιλιοπλαστική

Θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη και σφριγηλή κοιλιά, όμως αυτό το αποτέλεσμα μοιάζει αδύνατο; Εάν αισθάνεστε πως ούτε η διατροφή, ούτε η άσκηση σας βοηθούν, τότε ίσως η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση για εσάς.

Όλοι επιθυμούν μία όμορφη σιλουέτα και ένα σφριγηλό σώμα. Όμως, είτε εξαιτίας της ηλικίας, είτε εξαιτίας κάποιων περιττών κιλών ή αλλαγών στο σώμα μετά από μια εγκυμοσύνη, μπορεί να παρατηρηθεί χαλάρωση και συγκέντρωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Αρκετές φορές, η άσκηση και η διατροφή αν και βοηθούν, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στο 100% το πρόβλημα. Πλέον, όποιος το επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει και πάλι νεανική και επίπεδη κοιλιά με τη βοήθεια της κοιλιοπλαστικής. Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή  επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση, σκοπός της οποίας είναι η βελτίωση του σχήματος και της εμφάνισης της κοιλιάς. Με την κοιλιοπλαστική αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, η οποία μπορεί να έχει δημιουργηθεί για παράδειγμα μετά από εγκυμοσύνες ή μετά από απότομη μεταβολή του βάρους. Έτσι, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια του δερματολιπώδους ιστού και συγχρόνως συσφίγγει το υποκείμενο μυϊκό σύστημα. Οι τομές, συνήθως κρύβονται χαμηλά, στο μπικίνι.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται κοιλιοπλαστική; 

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση, η οποία αφορά τόσο τους άντρες, όσο και τις γυναίκες. Βασικό ζητούμενο της συγκεκριμένης αισθητικής επέμβασης είναι η δημιουργία μιας καλοσχηματισμένης και επίπεδης κοιλιάς. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί για διάφορους λόγους. Μεταξύ αυτών είναι:

 • Σημαντικές αλλαγές βάρους
 • Εγκυμοσύνη
 • Χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιά (π.χ. καισαρική)
 • Επιπτώσεις από την πάροδο του χρόνου
 • Φυσικός σωματότυπος

Μια κοιλιοπλαστική μπορεί να αφαιρέσει το χαλαρό και περιττό δέρμα και λίπος και να συσφίξει την περιοχή της κοιλιάς. Η κοιλιοπλαστική μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, αφού μέσω της λιπομεταφοράς, το λίπος που θα αφαιρεθεί από την κοιλιά μπορεί να επανατοποθετηθεί στους μαστούς.  Επίσης, εάν ο ασθενής έχει αφαιρέσει λίπος από την κοιλιά (λιποαναρρόφηση), μπορεί να αποφασίσει να προβεί σε κοιλιοπλαστική, επειδή κατά τη λιποαναρρόφηση αφαιρείται ιστός και λίπος, όχι όμως και η περίσσεια δέρματος.

Η κοιλιοπλαστική δεν ενδείκνυται όταν ο/η ασθενής:

 • Έχει σκοπό να χάσει άμεσα αρκετό βάρος
 • Σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να μείνει έγκυος
 • Αντιμετωπίζει μια σοβαρή χρόνια πάθηση
 • Έχει δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 30
 • Καπνίζει
 • Έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιά που δημιούργησε ουλώδη ιστό 

Τι πρέπει να γνωρίζω για το πριν και το μετά;

Πριν την κοιλιοπλαστική θα υπάρξει ένα συμβουλευτικό ραντεβού με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό κατά το οποίο θα αναλυθεί το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, θα πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση και θα συζητηθούν οι προσδοκίες που υπάρχουν από την επέμβαση. Πριν από την κοιλιοπλαστική θα ζητηθεί από τον ασθενή να κόψει το κάπνισμα, στην περίπτωση που καπνίζει, να διατηρήσει ένα σταθερό βάρος και να αποφύγει συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα όπως ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυτικά συμπληρώματα, τα οποία μπορούν να αυξήσουν την αιμορραγία.

Η κοιλιοπλαστική διαρκεί περίπου 3 ώρες και πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Η περίοδος της αποθεραπείας κυμαίνεται από 2 έως 3 εβδομάδες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα είναι 100% εμφανές στους 6 με 9 μήνες μετά το χειρουργείο. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής θα χρειαστεί ο ασθενής να παραμείνει ένα με δύο βράδια στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Επίσης, θα χρειαστεί ο ασθενής να φοράει έναν ειδικό κορσέ για περίπου έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής μπορεί να περπατήσει ήδη από την επομένη μέρα μετά το χειρουργείο.

Τι είναι η μίνι κοιλιοπλαστική;

Ο σκοπός της κοιλιοπλαστικής και της μίνι κοιλιοπλαστικής παραμένει ο ίδιος, η βελτίωση δηλαδή της σιλουέτας της κοιλιάς. Η βασική διαφορά τους είναι ότι κατά τη μίνι (μερική) κοιλιοπλαστική αφαιρείται η περίσσεια λίπους και δέρματος από το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, δηλαδή από το σημείο που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό, χωρίς ο πλαστικός χειρουργός να επεμβαίνει στον ομφαλό. Η μίνι κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε πιο ελαφριά περιστατικά και έχει γρηγορότερη ανάρρωση.

Γίνεται κοιλιοπλαστική μετά από καισαρική / εγκυμοσύνη;

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μία αρκετά διαδεδομένη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για γυναίκες, οι οποίες έχουν γεννήσει και επιθυμούν να επαναφέρουν το σώμα τους στην προ-εγκυμοσύνης μορφή. Μάλιστα, η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, όπως είναι για παράδειγμα την ανόρθωση στήθους, οι οποίες όλες μαζί είναι γνωστές ως “mommy makeover”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που η ασθενής έχει γεννήσει με καισαρική, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να ενσωματώσει την υπάρχουσα ουλή της καισαρικής τομής στην ουλή της κοιλιοπλαστικής.

Υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι κοιλιοπλαστικής;

Στις μέρες μας, χρησιμοποιείται και η ειδικού τύπου νέα κοιλιοπλαστική (H.L.T.A), με την οποία επιτυγχάνεται ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ συγχρόνως βελτιώνεται και η περιοχή της μέσης για να φαίνεται λεπτότερη. Η τομή της, είναι λίγο διαφορετική από την κλασική κοιλιοπλαστική, με μικρή προέκταση των πλάγιων απολήξεων προς τα πάνω. Επιπλέον, γίνεται ειδική ενίσχυση της τομής με επανασυρραφή του επιφανειακού συμπλέγματος περιτονιών του κοιλιακού τοιχώματος και αποφυγή έτσι στο μέλλον της διάτασης της τομής. Στα υπόλοιπα, μοιάζει με την κλασσική κοιλιοπλαστική.

Πόσο κοστίζει; Ποια είναι η τιμή της κοιλιοπλαστικής;

Το κόστος της κοιλιοπλαστικής εξαρτάται από το εάν θα είναι μίνι κοιλιοπλαστική ή κλασική κοιλιοπλαστική, από τον βαθμό σοβαρότητας του περιστατικού, αλλά και από το εάν η κοιλιοπλαστική θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με άλλες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Κατά τη διάρκεια του πρώτου συμβουλευτικού ραντεβού με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, θα ενημερωθείτε για τις επιλογές σας και θα αποφασίσετε από κοινού για το θεραπευτικό πλάνο, το οποίο θα ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Φωτογραφίες Πριν & Μετά την Κοιλιοπλαστική

 

Επικοινωνία

Εάν θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό ή έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε:

+30 210 646 4564

Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών,
Αμπελόκηποι Αθήνα, 115 27

[email protected]

Κλείστε το ραντεβού σας εδω!

  Όνοματεπώνυμο*

  Τηλέφωνο*

  E-mail*

  Μήνυμα

  Αποδέχομαι τους Όρους & Προϋποθέσεις