Βλαστοκύτταρα (Stem Cells) – Λιπομεταφορά

Πρόσωπο νεανικό, δροσερό και σφριγηλό με μία συνεδρία. Ανακαλύψτε τα οφέλη της θεραπείας ανάπλασης με Laser. Γυρίστε τον χρόνο πίσω με την πιο καινοτόμο θεραπεία.

Τι είναι τα βλαστοκύτταρα (stem cells);

Τα βλαστοκύτταρα (stem cells) είναι κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατραπούν (να διαφοροποιηθούν) σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού (π.χ. σε μυϊκό, ερειστικό, νευρικό κλπ. κύτταρο). Η ονομασία βλαστοκύτταρο σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη “κύτταρο”.

Η έρευνα σε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα ξεκίνησε το 1998 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για αρχέγονα αδιαφοροποίητα κύτταρα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του οργανισμού μας, κατά την εξέλιξη του από έμβρυο, όπως: στο λίπος, στο αίμα και στον μυελό των οστών, στους ενήλικες, καθώς και στο έμβρυο, στον ομφάλιο λώρο και στον πλακούντα.

Ας σκεφτεί κανείς ότι ο οργανισμός μας έχει 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα και ότι όλα αυτά προέρχονται από ένα αρχικό κύτταρο: το γονιμοποιημένο ωάριο. Από αυτό θα προκύψουν τα 200 διαφορετικά κύτταρα των ιστών του σώματος μας.

Τα Βλαστοκύτταρα έχουν την ιδιότητα να ανανεώνονται και να διαφοροποιούνται σε άλλα κύτταρα, όμοια της περιοχής στην οποία μεταμοσχεύονται. Χαρακτηριστικά τους λοιπόν, είναι η αυτοανανέωση (πολλαπλασιασμός) και η διαφοροποίηση.

Ανάλογα της περιοχής στην οποία μεταμοσχεύονται μπορούν να μεταλλαχθούν και να γίνουν κύτταρα της περιοχής αυτής. Αν πχ μεταμοσχευθούν σε αρθρώσεις μπορούν να διαφοροποιηθούν σε κύτταρα της περιοχής (χονδροκύτταρα και κύτταρα του συνδετικού ιστού) και να βελτιώσουν έτσι, τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας αντικαθιστώντας τα κατεστραμμένα χονδροκύτταρα. Αν μεταμοσχευθούν/εμφυτευθούν στο πρόσωπο, μπορούν να και βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματος, διαφοροποιούμενα εκεί σε ινοβλάστες της περιοχής που θα πράξουν περισσότερο κολλαγόνο και γενικότερα δίνοντας πιο νεανικότερη όψη σε αυτό. Χρησιμοποιούνται δηλαδή, πολύ στην Αναγεννητική Ιατρική. Επίσης χρησιμοποιούνται στα PRP για αναγέννηση του προσώπου.

Πως πραγματοποιείται η λιπομεταφορά

Υπάρχουν τράπεζες συντήρησης βλαστοκυττάρων που λαμβάνονται από τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο κατά την γέννηση του ατόμου, αλλά μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να τα λάβουμε καθόλη την διάρκεια της ζωής μας, από τα Λιποκυτταρα του λιπώδους ιστού με μια μικρή επέμβαση (που γίνεται με τοπική αναισθησία) την λιποαναρρόφηση και λιπομεταφορά.

Συχνά στο ιατρείο μας, με τοπική αναισθησία, λαμβάνουμε λίπος με σύριγγα (Λιποαναρρόφηση στην πρόσθια ή πλάγια κοιλιακή χώρα ή στα ψωμάκια ή στα γόνατα ή στο προγούλι) και μετά από ειδική επεξεργασία το μεταφέρουμε (μεταμοσχεύουμε) σε διάφορα σημεία του προσώπου που υπάρχει ανάγκη (ζυγωματικά, χείλια, ρινοπαρειακές, marionette, πηγούνι, tear-trough, κλπ.) όχι μόνο για αύξηση του όγκου αλλά και για ανάπλαση /αναγέννηση, αφού έχει παρατηρηθεί ότι αυτή η εφαρμογής βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος, στις περιοχές εφαρμογής στο πρόσωπο, για πολλά χρόνια, λόγω της ύπαρξης των εμπεριεχομένων στο λίπος, βλαστοκυττάρων.

Θεωρητικά η χρήση των βλαστοκυτταρων μπορεί να έχει μεγάλη χρησιμότητα σε πολλά θέματα υγείας στον άνθρωπο. Χρησιμοποιείται πλέον σε πολλές Ιατρικές Ειδικότητες για την βελτίωση κατεστραμμένων ιστών και αναγέννηση αυτών, καθώς και στην Αναγεννητική Ιατρική.

Λιπομεταφορά

Στην Πλαστική χειρουργική και Αισθητική ιατρική, χρησιμοποιείται με την μέθοδο της Λιπομεταφοράς και του PRP για βελτίωση ουλών, βελτίωση ποιότητας δέρματος, αναγέννηση προσώπου, κλπ.

Επικοινωνία

Εάν θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό ή έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε:

+30 210 646 4564

Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών,
Αμπελόκηποι Αθήνα, 115 27

[email protected]

Κλείστε το ραντεβού σας εδω!

    Όνοματεπώνυμο*

    Τηλέφωνο*

    E-mail*

    Μήνυμα

    Αποδέχομαι τους Όρους & Προϋποθέσεις