Ανόρθωση Γλουτών

Μια καλλίγραμμη σιλουέτα αποτελεί στόχο των περισσότερων γυναικών. Σήμερα, όμως είναι γεγονός πως οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να την αποκτήσουν εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια.

Η ηλικία, η κληρονομικότητα, οι απότομες αυξομειώσεις βάρους ή ακόμα και οι κυήσεις μπορούν να επηρεάσουν τον όγκο και το σχήμα των γλουτών μιας γυναίκας. Πολλές γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν πως οι γλουτοί τους αρχίζουν να «κρεμάνε» με την πάροδο του χρόνου, ως αποτέλεσμα της βαρύτητας αλλά και της ταλαιπωρίας του σώματός τους. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να το αντιμετωπίσει η χειρουργική επέμβαση της ανόρθωσης των γλουτών.

Γίνεται να κάνουμε ανόρθωση γλουτών και αύξηση γλουτών ταυτόχρονα;

Τα τελευταία χρόνια με τη νέα τεχνική για την ανόρθωση γλουτών, μπορούμε να πετύχουμε διπλό αποτέλεσμα σε μία επέμβαση:  και ανόρθωση και αύξηση του όγκου και της προβολής των γλουτών.

Με τη νέα τεχνική που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια (παραλλαγή της τεχνικής του Βραζιλιάνου Raul Gonzales) επιτυγχάνουμε μαζί με την ανόρθωση γλουτών και σύγχρονη αύξηση τους με την χρήση αυτόλογων ιστών! Δηλαδή αντί να πετάξουμε την περίσσια του δέρματος και λίπους που θα αφαιρούσαμε, την αποεπιθηλιοποιούμε και τη στρέφουμε σαν κρημνό, κάτω από το ανυψούμενο τμήμα του γλουτού.

Έτσι, στο άνω μέρος των γλουτών υπάρχει διπλή κάλυψη και ο γλουτός προεξέχει και προβάλλει διπλάσιος σχεδόν σε όγκο απ’ ότι πριν την επέμβαση. Αυτό είναι κάτι που εκτιμούν πολύ οι γυναίκες με πτώση στους γλουτούς, γιατί συνήθως συνυπάρχει και «άδειασμα» αυτών. Έτσι, αντί να κάνουν και δεύτερη επέμβαση για την αύξηση του όγκου και της προβολής των γλουτών, με λιπομεταφορά ή και αυξητική με ενθέματα γλουτών, κάνουν τη νέα τεχνική ανόρθωσης και επιτυγχάνουν δύο σε μία επεμβάσεις!

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία;

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο, αν το επιθυμεί η ενδιαφερόμενη. Συνήθως διαρκεί 2 – 3 ώρες. Μπορεί να γίνει σε ημερήσια νοσηλεία, όπου η ασθενής φεύγει το απόγευμα ή το βράδυ της ίδιας μέρας, ή σπανιότερα να παραμείνει κι ένα βράδυ στην κλινική. Η επέμβαση δε χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο πόνο. Οποιαδήποτε ενόχληση αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά από το στόμα κατά τις πρώτες 2 -3 μέρες.

Τι πρέπει να προσέχει η ασθενής μετά το χειρουργείο;

Η βασική οδηγία κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας είναι η αποφυγή της κίνησης «καθίσματος» για  2 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό η ασθενής μπορεί να στέκεται όρθια, να περπατά κανονικά ή να ξαπλώνει μπρούμητα. Αυτή θεωρείται και η μόνη ιδιαίτερη δυσκολία της επέμβασης.

Μετά από τις δύο εβδομάδες μπορεί να ξαναγυρίσει στις καθημερινές της ασχολίες. Υπάρχει μια τομή σαν σχήμα «V» στη μέση στο πάνω μέρος των γλουτών, που ανάλογα τον βαθμό πτώσης, μπορεί να είναι από 8 – 20 cm. Όμως, η τομή αυτή δε διασπά την αισθητική μονάδα του γλουτού κι έτσι δεν γίνεται εμφανής. Επιπλέον μπορεί να κρυφτεί και μέσα σε μπικίνι.

Υπάρχει ανόρθωση γλουτών χωρίς χειρουργείο;

Η χρήση των νημάτων ανάρτησης στους γλουτούς (Silhouette soft, Miracu, Aptos, Reborn, κλπ) που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, σε μικρού βαθμού πτώσεις, έχει πολύ μικρό αποτέλεσμα και η διάρκεια τους είναι μικρότερη από ένα χρόνο. Αυτή η μέθοδος έχει προσωρινή ένδειξη, μόνο για όσους δεν αποτολμούν το χειρουργείο για τον παραπάνω χρόνο ανάρρωσης που απαιτείται, σε σύγκριση με τα νήματα. Δεδομένου δε και του κόστους των νημάτων που θα υπερβεί τα 1500 – 2000 ευρώ, και θα χρειάζεται να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, η χειρουργική επέμβαση καθίσταται πιο οικονομική διαχρονικά!

Αύξηση Γλουτών

Αύξηση γλουτών είναι επιθυμητή σε περιπτώσεις που υπάρχει υποπλασία ή ανεπαρκής προβολή αυτών. Τελευταία γίνεται και μόδα που πέρασε από την Αμερική και στην Ευρώπη. Όλο και περισσότερες Ελληνίδες έρχονται στον Πλαστικό χειρουργό και ζητάνε τέτοιες παρεμβάσεις.

 1. Η αυξητική των γλουτών μπορεί να γίνει με ενέσιμα ξένα υλικά, όπως το  υαλουρονικό οξύ (Macrolane), η υγρή ιατρική σιλικόνη, η υδρογέλη, κλπ. Από αυτά το πιο ασφαλές είναι το ειδικό πυκνό υαλουρονικό οξύ (Macrolane) που είναι βέβαια βιοαποδομήσιμο και διασπάται μετά 1 – 2 χρόνια. Τα υπόλοιπα δεν συνίστανται πλέον, για λόγους ασφαλείας.
 2. Επίσης μπορεί και είναι πολύ συνηθισμένο και το πιο ασφαλές σήμερα, να γίνεται με λιπομεταφορά.  Το μειονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι απαιτείται ύπαρξη επαρκούς ποσότητας λίπους από το υπόλοιπο σώμα της ενδιαφερόμενης.
 3. Μπορεί ακόμη να γίνεται και με ενθέματα σιλικόνης, όπως και στην αυξητική των μαστών, στην περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα λίπους σε άλλες περιοχές του σώματος. Σ’ αυτή την περίπτωση, με μικρή μη εμφανή τομή στη μεσογλουτιαία αύλακα, γίνεται τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης σε υπομυικό πλάνο. Θα χρειασθεί ιδιαίτερη προσοχή για δύο τουλάχιστον εβδομάδες (αποφυγή καθίσματος), ώστε να μην μετακινηθούν τα ενθέματα, μέχρι να δημιουργηθεί μια πρώτη κάψα γύρω από αυτά.
 4. Τέλος, μπορεί να γίνει σε περίπτωση που συνυπάρχει και πτώση και με ειδική τεχνική ανόρθωσης, όπου επιτυγχάνεται και σύγχρονη αύξηση του όγκου.

Επικοινωνία

Εάν θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό ή έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε:

+30 210 646 4564

Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών,
Αμπελόκηποι Αθήνα, 115 27

[email protected]

Κλείστε το ραντεβού σας εδω!

  Όνοματεπώνυμο*

  Τηλέφωνο*

  E-mail*

  Μήνυμα

  Αποδέχομαι τους Όρους & Προϋποθέσεις