Ανόρθωση Στήθους (μαστοπηξία)

Ανόρθωση Στήθους (μαστοπηξία)

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι η πτώση των μαστών, το «πεσμένος στήθος» όπως κοινά αναφέρεται, που μπορεί να έχει επέλθει λόγω ηλικίας, μετά από εγκυμοσύνη ή ακόμα και μετά από μεγάλη απώλεια βάρους,

Η Ανόρθωση Μαστών και η βελτίωση του σχήματός τους είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις που μπορεί να συνδυασθεί και με σύγχρονή αύξηση ή ελάττωση του όγκου τους.

Πώς γίνεται η επέμβαση και ποια η διάρκεια της;

Η ανόρθωση μαστών πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη ή γενική αναισθησία και διαρκεί από 1½ έως 2 ½ ώρες. Κατά την επέμβαση αναδιαρθρώνεται τελείως ο μαστός εσωτερικά, ενώ ανορθώνεται και βελτιώνεται το σχήμα του. Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και για αυτό το λόγο οι τομές έχουν άμεση σχέση τόσο με την τεχνική που ακολουθείται, όσο και με το βαθμό δυσκολίας του προβλήματος. Συνήθως οι τομές που χρησιμοποιούνται είναι: η περιθηλαία, η κάθετη στη μέση γραμμή, η υπομάστιος και ο συνδυασμός αυτών.

Η τελευταία και πιο σύγχρονη τάση, είναι φυσικά, να πετυχαίνει κανείς, το καλύτερο δυνατό σχήμα στο μαστό, με την ελάχιστή δυνατή ουλή. Γι αυτόν τον λόγο, στο ιατρείο μας, ακολουθούμε μία νέα σχετικά τεχνική, όπου η μεν θηλή μεταφέρεται στη νέα θέση με κρημνό εκ των κάτω και έσω και η τελική εξωτερική τομή είναι σε σχήμα ” L”. Εχει δηλαδή το κάθετο σκέλος και μισό οριζόντιο προς τα έξω. Ετσι, αποφεύγεται η έσω οριζόντια τομή που φαίνεται στο μπούστο.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;

Συνήθως δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινικη, σπανίως συνιστάται ένα βράδυ παραμονής, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας σε 5 – 7 μέρες .

Ποια είναι η διάρκεια του αποτελέσματος;

Η επέμβαση διαρκεί για πολλά χρόνια. Όμως, με ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, πάροδο της ηλικίας, μεγάλες και απότομες μεταβολές του σωματικού βάρους, μπορεί να χαθεί μέρος του αποτελέσματος .

TIP: Σε περιπτώσεις που η ανόρθωση των μαστών μπορεί να γίνει με απλή αύξηση με ενθέματα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό, και να αποφευχθούν και οι τομές της ανόρθωσης. Πετυχαίνουμε δηλαδή τριπλό κέρδος : ανόρθωση, αύξηση, αποφυγή επιπλέον τομών.