Ασφάλεια επεμβάσεων στην Πλαστική χειρουργική

Αν σκέπτεστε να προβείτε σε κάποια αισθητική επέμβαση Πλαστικής χειρουργικής είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια βασικά σημεία, σχετικά με την ασφάλεια των αισθητικών επεμβάσεων.Οι επεμβάσεις Πλαστικής χειρουργικής αποτελούν ιατρικές πράξεις και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση. Στο πλαίσιο αυτό, ο ενδιαφερόμενος ασθενής πρέπει να γνωρίζει και να έχει καταλάβει, ότι όπως κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση, έτσι και οι αισθητικές επεμβάσεις αντιμετωπίζονται με τον πλέον σοβαρό τρόπο, καθώς ενέχουν πιθανούς κινδύνους.

Για αυτό τον λόγο, οι οδηγίες και προφυλάξεις που επιβάλλει ο ιατρός πριν συναινέσει ο ασθενής σε κάποια επέμβαση θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Παρόλα αυτά όμως πρέπει να τονιστεί ότι, οι χειρουργικές επεμβάσεις της Αισθητικής – Πλαστικής χειρουργικής θεωρούνται ως οι πιο ακίνδυνες επεμβάσεις μεταξύ όλων των άλλων χειρουργικών ειδικοτήτων. Οι λόγοι είναι απλοί, μια και οι επεμβάσεις γίνονται σε υγιείς «ασθενείς», σε επιλεγμένη χρονική στιγμή, υπάρχει πλήρης προετοιμασία του ασθενούς (προσχεδιασμός, προεγχειρητικός έλεγχος), συνήθως έχουν σχέση με την επιφανειακή ανατομία και φυσικά γίνονται από εκπαιδευμένους Πλαστικούς χειρουργούς.

Ο Πλαστικός χειρουργός που θα επιλέξετε, θα πρέπει να έχει πάντα ιεράρχηση στις προτεραιότητές. Θα πρέπει πρώτα να διαφυλάττει κατ΄αρχήν, τη ζωή του ασθενή, την αρτιμέλεια και τέλος το καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραβιάζονται αυτές οι προτεραιότητες και να λαμβάνεται ρίσκο, για να επιτευχθεί καλύτερο ή μεγαλύτερο αποτέλεσμα, είτε από δική του απόφαση, είτε από επιμονή του ίδιου του ασθενούς. Πχ. ο συνδυασμός περισσότερων της μίας μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων την ίδια μέρα, ή η επέμβαση σε ασθενή με σοβαρά προβλήματα υγείας, ή, η επέμβαση σε ακατάλληλο χώρο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα.

Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει να δοθεί επίσης ιδιαίτερη σημασία στη σχέση του ιατρού με τον ασθενή. Η σχέση αυτή είναι μοναδική και διέπεται από τις ηθικές αρχές της Ιατρικής επιστήμης. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σωστή συνεργασία μεταξύ ασθενή και ιατρού και είναι εφικτό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Ποιος Πλαστικός χειρουργός είναι ο κατάλληλος για εμένα;

Ο «ασθενής» θα πρέπει να επιλέξει τον ιατρό, που:

• θα είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής χειρουργικής ΕΕΠΕΑΧ – HESPRAS (για να έχει ελεγχθεί ότι πράγματι φέρει τον τίτλο του Πλαστικού χειρουργού και έχει την από το νόμο απαιτούμενη εκπαίδευση.)
• θα έχει πολύχρονη εμπειρία
• θα δώσει ειλικρινή ενημέρωση για όλες τις πιθανές επιπλοκές,
• θα έχει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία και τη σιγουριά ότι θα κάνει πράξη με τον ασφαλέστερο δυνατόν τρόπο, την μεταξύ τους συμφωνία.
• θα έχει εξειδικευμένη εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος της επέμβασης.
• Θα αισθανθεί τη μεγαλύτερη οικειότητα και καλή επικοινωνία.
• Θα συμμετάσχει τουλάχιστον κάθε χρόνο σε επιστημονικά συνέδρια της ειδικότητας του (σε Ελλάδα ή στην αλλοδαπή) ώστε να έχει σύγχρονη (up to date) ενημέρωση.

Εμείς στο ιατρείο μας παροτρύνουμε τους «ασθενείς» να επισκεφθούν και άλλους συναδέλφους στην αρχική τους επίσκεψη, πριν καταλήξουν ποιόν θα εμπιστευθούν για το πρόβλημα τους.

Η χρονική και οικονομική επιβάρυνση 2 – 3 επισκέψεων είναι το ελάχιστο που πρέπει να τους προβληματίσει, όταν διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα και το κάλλιστο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα, που είναι κατά το πλείστον μόνιμο, και θα αλλάξει εντυπωσιακά τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Οι Πλαστικοί χειρουργοί, είναι ιατροί που εκπαιδεύονται καταρχήν στην Γενική χειρουργική, μετά στην Πλαστική χειρουργική, και μερικώς σε άλλες χειρουργικές ειδικότητεςόπως:

Παιδοχειρουργική, Ωτορινολαρυγγολογία, Γυναικολογία, Ουρολογία, Ορθοπεδική, Γναθοχειρουργική, κλπ. Συνολικά χρειάζονται τουλάχιστον 6 χειρουργικής εκπαίδευσης, μετά την Ιατρικές σπουδές και συνεχείς εξετάσεις, για να πάρει κάποιος τον τίτλο της Ειδικότητας της Πλαστικής χειρουργικής.
Όσον αφορά τη σχέση του ιατρού με τον ασθενή, πιστεύω ότι: η σχέση αυτή είναι μοναδική και θα πρέπει να διέπεται από τις ηθικές αρχές της Ιατρικής επιστήμης. Μόνο έτσι θα υπάρχει η απόλυτη εμπιστοσύνη, που απαιτείται και από τις δύο πλευρές και θα ευοδωθεί η προσπάθεια για να επιτευχθεί, με ασφάλεια, το κάλλιστο αποτέλεσμα που επιζητά ο ασθενής αλλά και ο ιατρός.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΜΟΡΦΙΑ ;

Όχι! Έχει παρατηρηθεί ότι, αισθητικές επεμβάσεις, δεν κάνουν όσοι έχουν πρόβλημα, αλλά όσοι μπορούν να πάρουν την απόφαση να βελτιώσουν κάτι επάνω τους και να κάνουν την υπέρβαση. Δηλαδή, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που αντικειμενικά έχουν κάποια δυσμορφία, δεν είναι κατ¨ανάγκην αυτοί που θα προχωρήσουν σε κάποια επέμβαση. Σε αντίθεση, υπάρχουν άνθρωποι που και με μικρό αισθητικό πρόβλημα, προχωρούν σε διορθωτική επέμβαση!
Αυτοί είναι που τελικά επωφελούνται από την Πλαστική χειρουργική!

Σήμερα, με τη βοήθεια της Πλαστικής χειρουργικής, σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε πραγματικότητα, πολλά από τα όνειρά σας…!

Τολμήστε λοιπόν την υπέρβαση και κάντε τη μικρή εξωτερική αλλαγή, η οποία όμως θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα φέρει ακόμα θετικότερη αλλαγή στην εικόνα που έχετε εσείς για τον εαυτό σας και ως συνέπεια θα επιδράσει θετικά και στη καθημερινότητα και σχέσεις σας με τους άλλους!

Ζήστε λοιπόν, το όνειρο σας, με ασφάλεια, κοντά μας …

Επικοινωνία

Εάν θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό ή έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε:

+30 210 646 4564

Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών,
Αμπελόκηποι Αθήνα, 115 27

[email protected]

Κλείστε το ραντεβού σας εδω!

    Όνοματεπώνυμο*

    Τηλέφωνο*

    E-mail*

    Μήνυμα

    Αποδέχομαι τους Όρους & Προϋποθέσεις