Παθολογική τριχοφυΐα

Παρότι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, οι κλασσικές μέθοδοι των αισθητικών, είναι επαρκείς, για την αντιμετώπιση τους, υπάρχουν και παθολογικές καταστάσεις, όπως σε πολυκυστικές ωοθήκες, σε διαταραχές του ορμονικού λόγου στεροειδών ορμονών, κληρονομικούς λόγους, κλπ, που μπορεί να υπάρξει υπερευαισθησία των ορμονικών υποδοχέων ορισμένων περιοχών του σώματος (πρόσωπο, στήθος, μπικίνι, πόδια, χέρια, κλπ) στα ανδρογόνα του αίματος, με αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξη τριχοφυΐας.

Στις περιπτώσεις αυτές, εκτός από τους ειδικούς ορμονικούς χειρισμούς, που θα γίνουν στον ασθενή, χρειάζεται και η τοπική αντιμετώπιση του προβλήματος, με τη χρήση ειδικών ιατρικών (class IV) LASERS. Το πιο αποτελεσματικό, ακόμη, τέτοιο LASER, θεωρείται του Alexandrite (μεταξύ των: ruby, diode, IPL, κλπ).

Θα χρειασθούν αρκετές συνεδρίες (3 – 16) ανάλογα την περιοχή και την αιτία του προβλήματος. Το πρόσωπο είναι πιο ορμονοαξαρτώμενο και άρα πιο ανθεκτικό στη θεραπεία, γι αυτό χρειάζεται και πιο πολλές συνεδρίες (4 – 16), σε αντίθεση με το σώμα, που χρειάζεται μικρότερο αριθμό (3 – 5)

Θα πρέπει να τονισθεί εδώ, ότι με το LASER, δεν θεραπεύεται η αιτία του προβλήματος, αλλά η τοπική τριχοφυία. Δηλαδή, αν η παθολογική αιτία (πολυκυστικές ωοθήκες, κλπ) δεν διορθωθεί, η τριχοφυΐα θα συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι θεραπευτικές συνεδρίες, να αυξάνονται σε συνολικό αριθμό! Αυτό γίνεται, γιατί το ανθρώπινο σώμα είναι γεμάτο χνούδι, το οποίο με την επίδραση των ορμονών, μπορεί δυνητικά να γίνει τριχοφυΐα!

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό, ότι το οποιοδήποτε LASER, δεν αναγνωρίζει τριχοφυΐα, αλλά τη διαφορά χρώματος, μεταξύ δέρματος και βολβού τρίχας (ο βολβός της τρίχας, που βρίσκεται πολύ κοντά στη ρίζα της, έχει πολύ σκούρο χρώμα λόγω της αυξημένης ποσότητας της χρωστικής ‘μελανίνης’, που περιέχει). Έτσι η συνεδρία LASER, έχει τόσο πιο πολύ αποτέλεσμα, όσο, η διαφορά χρώματος, μεταξύ δέρματος και τρίχας, είναι μεγάλη. Δηλαδή, όσο πιο λευκό δέρμα και πιο σκούρα τρίχα, τόσο πιο καλό αποτέλεσμα! Το αντίθετο συμβαίνει το καλοκαίρι, όπου το δέρμα «μαυρίζει» και η τρίχα «ανοίγει», με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, και τεχνικές, για να μην προκληθούν εγκαύματα!

Παρενέργειες απο τα LASERS αποτρίχωσης, είναι: ελαφρά εγκαύματα, παροδικές υπερμελαγχρώσεις δέρματος, υποχρωματώσεις δέρματος, ανάπτυξη παροδικά νέας τριχοφυΐας, κλπ

Επικοινωνία

Εάν θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό ή έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε:

+30 210 646 4564

Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών,
Αμπελόκηποι Αθήνα, 115 27

[email protected]

Κλείστε το ραντεβού σας εδω!

    Όνοματεπώνυμο*

    Τηλέφωνο*

    E-mail*

    Μήνυμα

    Αποδέχομαι τους Όρους & Προϋποθέσεις