Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική

Πολλές φορές και για διάφορους λόγους μπορεί να παρατηρηθεί χαλάρωση στην περιοχή κάτω από τα μπράτσα μας. Η βραχιονοπλαστική αποτελεί μια αισθητική επέμβαση, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαχτούμε από αυτό το πρόβλημα. 

Οι βραχίονες μπορεί να υποστούν χαλάρωση με την πάροδο του χρόνου. Μεταξύ των πιο συχνών προβλημάτων που παρατηρούνται στους βραχίονες είναι η τοπική λιποδυστροφία, όπου υπερβολικό λίπος υπάρχει λόγω κληρονομικότητας στην συγκεκριμένη περιοχή, η βαρύτητα που έρχεται με την ηλικία, αλλά και η μαζική απώλεια σωματικού βάρους.  

Τι είναι η βραχιονοπλαστική;

Η βραχιονοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση, σκοπός της οποίας είναι η αναδιαμόρφωση του πίσω μέρους του άνω χεριού, του σημείου δηλαδή από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα. Πρόκειται για μία επέμβαση που αντιμετωπίζει μια για πάντα τη χαλάρωση του δέρματος στην συγκεκριμένη περιοχή και αφαιρεί την περίσσεια λίπους και δέρματος με αποτέλεσμα τη μείωση της διαμέτρου του βραχίονα και τη συνολικότερη βελτίωση της εμφάνισής του, κάνοντάς τον πιο λείο και σφριγηλό. 

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η βραχιονοπλαστική; 

Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα που βρίσκεται στα μπράτσα μας έχει την τάση να χαλαρώνει. Αυτό μπορεί να συμβεί επίσης και λόγω σημαντικής απώλειας βάρους. Αν και η γυμναστική μπορεί να μας βοηθήσει στο να ενδυναμώσουμε τους μύες και να αντιμετωπίσουμε ως ένα βαθμό τη χαλάρωση, δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το απόλυτα σφριγηλό και νεανικό αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε. Κάτι τέτοιο μπορεί μόνο να υλοποιηθεί μέσω της βραχιονοπλαστικής. 

Πιο συγκεκριμένα, η βραχιονοπλαστική προτείνεται σε περιπτώσεις: 

  • Απλής λιποδυστροφίας, όπου γίνεται απλή λιποαναρρόφηση
  • Μικρού βαθμού χαλάρωσης, που μπορεί να γίνει πλαστική με σχετικά μικρή και μη ιδιαίτερα εμφανή τομή μέσα στη μασχάλη, σε συνδυασμό και με λιποαναρρόφηση, αν χρειάζεται.
  • Μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωσης, όπου γίνεται πλαστική με πλήρη αφαίρεση του περισσευούμενου δερματολιπώδους ιστού, με τομή από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, η οποία κρύβεται μεν, στο κάτω (οπίσθιο) μέρος που υπάρχει η αλλαγή χρώματος μεταξύ του λευκού χρώματος της έσω πλευράς και του σκουρότερου της οπίσθιας, παραμένει όμως για πάντα.

Θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά λοιπόν, το θέμα της μετεγχειρητικής ουλής, προεγχειρητικά με τον ενδιαφερόμενο, και ο πλαστικός χειρουργός να τον βοηθήσει ειλικρινά στην απόφαση της επέμβασης, ζυγίζοντας το βαθμό του προβλήματος με την αναγκαστική ύπαρξη ουλής και να τον παροτρύνει, μόνο αν και ό ίδιος θα την συνιστούσε στον εαυτό του.

Τι είναι η μίνι βραχιονοπλαστική και σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Η μίνι βραχιονοπλαστική, ενδείκνυται περισσότερο για ασθενείς που δεν έχουν υπερβολική περίσσεια δέρματος και λίπους στον άνω βραχίονα. Η επέμβαση περιλαμβάνει μια ενιαία τομή σε σχήμα μισοφέγγαρου κάτω από τη μασχάλη και έχει πολύ μικρότερες ουλές σε σχέση με μία κανονική βραχιονοπλαστική. 

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν και μετά την επέμβαση;

Είναι σημαντικό πριν προβεί κάποιος σε επέμβαση βραχιονοπλαστικής να συζητήσει με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό το επιθυμητό αποτέλεσμα και να του αναλυθεί όλη η διαδικασία. Επίσης, θα ζητηθεί ο ασθενής να κάνει αιματολογικό, ακτινογραφικό και καρδιογραφικό έλεγχο. Πριν το χειρουργείο συνίσταται η διακοπή του καπνίσματος, καθώς και αποφυγή λήψης ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών. Επίσης, προτείνεται να αποφεύγονται συμπληρώματα διατροφής και βιταμινούχα συμπληρώματα. 

Η βραχιονοπλαστική δε συνοδεύεται από απαιτητική  αποθεραπεία, καθώς ήδη από την επόμενη ημέρα από το χειρουργείο, ο ασθενής μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνος του. Θα πρέπει βέβαια να αναμένετε ένα ελαφρύ οίδημα, το οποίο βέβαια υποχωρεί σε 10-15 ημέρες. Οι ασθενείς θα πρέπει να μην σηκώνουν βάρη και να μην κουράζουν πολύ να τα άνω άκρα τους για 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, ενώ μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους  μετά από 3-4 ημέρες και να ξεκινήσουν και πάλι να οδηγούν μετά από 7-10 ημέρες. Επίσης, προτείνεται για καλύτερη επούλωση, η χρήση ειδικών αλοιφών, ενώ τα ράμματα δεν αφαιρούνται καθώς απορροφώνται από τον οργανισμό.   

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;

Η βραχιονοπλαστική αποτελεί μία απολύτως ασφαλή επέμβαση που πραγματοποιείται με ήπια γενική αναισθησία. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η εμπειρία και εξειδίκευση του ιατρού, έτσι ώστε να έχετε ένα άρτιο και αισθητικά καλό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, όπως σε κάθε χειρουργείο, έτσι και εδώ, υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό επιπλοκών. 

Οι επιπλοκές στη βραχιονοπλαστική είναι πολύ σπάνιες και περιλαμβάνουν αιμάτωμα, επιμόλυνση, υπερτροφικές ουλές και ένα ελαφρύ οίδημα στα άνω άκρα που υποχωρεί μετά τις πρώτες εβδομάδες. 

Ποιο το κόστος και η τιμή της επέμβασης;

Το κόστος της βραχιονοπλαστικής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τόσο ο βαθμός της χαλάρωσης, όσο και η τεχνική που θα ακολουθηθεί, όπως για παράδειγμα κανονική ή μίνι βραχιονοπλαστική. Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός θα σας κατευθύνει ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσής σας και τις ανάγκες σας.  

Φωτογραφίες Πριν & Μετά την Βραχιονοπλαστική

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ