Πλαστική Χειλιών – Στόματος

Τα χείλη θεωρούνται από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Για πολλούς μάλιστα αποτελούν σύμβολο νεότητας και ερωτισμού. Τι συμβαίνει όμως εάν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το σχήμα ή το μέγεθός τους; Υπάρχει κάποιος τρόπος, έτσι ώστε να αποκτήσουμε τα χείλη που ονειρευόμαστε;Ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να αναλάβει την πλαστική χειλιών (αύξηση ή τη σμίκρυνση), όπως και τη διόρθωση του σχήματός τους, έχοντας ως γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την εξασφάλιση ενός φυσικού αποτελέσματος. Η συνηθέστερη παρέμβαση, σήμερα, είναι η αυξητική. Η παρέμβαση αυτή μπορεί να γίνει για το άνω ή κάτω χείλος, ή και για τα δύο ταυτόχρονα.

Τι είναι η αυξητική χειλιών;

Η αυξητική χειλιών είναι μια αισθητική διαδικασία η οποία μπορεί να χαρίσει πιο γεμάτα και σαρκώδη χείλη. Σήμερα, τα fillers υαλουρονικού είναι η συνηθέστερη μέθοδος που έχει ως σκοπό αυτό το αποτέλεσμα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στο σώμα και βοηθά στην αύξηση του όγκου στα χείλη. Παλαιότερα, χρησιμοποιούταν το κολλαγόνο, όμως τα filler υαλουρονικού είναι ασφαλέστερα και το αποτέλεσμά τους έχει μεγαλύτερη διάρκεια.  Άλλες μέθοδοι είναι οι ενέσεις λίπους και τα εμφυτεύματα, όμως δε χρησιμοποιούνται τόσο πολύ σήμερα επειδή τα αποτελέσματα ποικίλλουν και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος παρενεργειών.

Με ποιους τρόπους γίνεται η αυξητική χειλιών;

Υπάρχει μια πληθώρα τρόπων που μπορεί να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη επέμβαση, κάποιοι από αυτούς είναι με:

 • Ενέσιμα υλικά (υαλουρονικό οξύ, υδρογέλη, υγρή σιλικόνη, μικροκρυσταλλοι, κλπ.)
 • Ενθέματα (p.t.f.e., gore-tex, permalip, soft-form, κλπ.)
 • Μεταμόσχευση ιστών (λίπος, χόρειο, κλπ.)
 • Χειρουργική επέμβαση (τοπικοί προωθητικοί κρημνοί, κλπ.)

Η ιδανική αναλογία που πρέπει να επιτευχθεί στις παρεμβάσεις στα χείλια, κατά το δυνατό, είναι μία αναλογία του άνω προς το κάτω χείλος, της τάξης του: 40 / 60. Αντίστοιχα, ανάλογα με τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου υπάρχουν και οι ιδανικές αναλογίες για τις υπόλοιπες γειτνιάζουσες αποστάσεις, όπως: την απόσταση του άνω χείλους από τη μύτη, του κάτω χείλους από την άκρη του πηγουνιού κ.α.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η πλαστική χειλιών;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο να επέμβει στα χείλη του. Πέρα από τους πιο κλασικούς λόγους, όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση ή και η σμίκρυνση του όγκου τους, κάποιος μπορεί να απευθυνθεί σε έναν πλαστικό χειρουργό εάν αντιμετωπίζει κάποια ασυμμετρία στα χείλη, εάν υπάρχει κάποιος τραυματισμός στην περιοχή, εάν θέλει να επανορθώσει κάποια συγγενή ανωμαλία (λαγώχειλος, σχιστίες, κλπ.) ή ακόμα εάν θέλει να απαλύνει τις ρυτίδες του «καπνιστή».

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν η πλαστική στα χείλη είναι κατάλληλη γι’ αυτούς. Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε γιατί θέλετε να τροποποιήσετε τα χείλη σας. Δεν πρέπει να υποβληθείτε σε αυτή τη διαδικασία, εκτός εάν θέλετε πραγματικά να αλλάξετε την εμφάνισή σας. Εάν σκέφτεστε την αύξηση των χειλιών για να κάνετε κάποιον άλλο χαρούμενο ή για να προσπαθήσετε να ταιριάξετε σε ένα συγκεκριμένο «πρότυπο ομορφιάς», ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε.

Είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Η πλαστική χειλιών μπορεί να κάνει τα χείλη σας πιο σαρκώδη και πιο γεμάτα, όμως είναι σημαντικό να βγει και ένα φυσικό αποτέλεσμα που να ταιριάζει με την αρμονία και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.  Τα fillers υαλουρονικού μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των χειλιών σε σχήμα, δομή και όγκο. Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν περίπου έξι μήνες. Μετά χρειάζεται μια επαναληπτική συνεδρία για να διατηρηθεί ο όγκος των χειλιών.

 

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν και μετά την επέμβαση;

Η αυξητική χειλιών με filler υαλουρονικού είναι αναίμακτη και μη επεμβατική. Πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία, η οποία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και πραγματοποιείται στο ιατρείο. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα προετοιμασία και δεν απαιτεί αποθεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Ποια είναι η διαδικασία;

Οι ενέσιμες τεχνικές αύξησης των χειλιών μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα στο ιατρείο Η μεταμόσχευση ιστών αποτελεί εξαίρεση, καθώς απαιτεί και λιποαναρρόφηση, έτσι ώστε να ληφθεί το λίπος που θα τοποθετηθεί στα χείλη.

Η διαδικασία με τα ενέσιμα υλικά είναι ανώδυνη. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα τοπικά για μεγαλύτερη άνεση του ασθενούς.  Αφού σημειωθούν προσεκτικά οι περιοχές στις οποίες θα γίνει η ένεση, χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελόνες για την έγχυση της ουσίας στα χείλη.

Μετά την ένεση, μπορεί να τοποθετηθεί πάγος για να ανακουφίσει την ενόχληση και να ελέγξει το πρήξιμο. Αλλά δεν πρέπει να ασκείται σταθερή πίεση στην περιοχή. Το κραγιόν ή άλλα προϊόντα για τα χείλη καλό είναι να αποφεύγονται αμέσως μετά τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό.

Πλαστική χειλιών: Ποιο το κόστος; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος της αυξητικής χειλιών ποικίλλει και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το ποια μέθοδος θα εφαρμοστεί, αλλά και το είδος του ενέσιμου υλικού. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως εάν επιλέξετε filler υαλουρονικού, το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ανά 6 μήνες περίπου.

Επικοινωνία

Εάν θέλετε να κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό ή έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε:

+30 210 646 4564

Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών,
Αμπελόκηποι Αθήνα, 115 27

[email protected]

Κλείστε το ραντεβού σας εδω!

  Όνοματεπώνυμο*

  Τηλέφωνο*

  E-mail*

  Μήνυμα

  Αποδέχομαι τους Όρους & Προϋποθέσεις